”Еко герила” очистила Нишаву

Пластичне флаше, лименке, кесе и остало смеће које је уместо у кантама, месецима завршавало у кориту Нишаве и ружило центар града, минулог викенда су уклонили чланови удружења грађана под називом “Еко герила”.

Како пишу Новости, у акцији је 15 активиста чистило леву страну реке – од моста у Улици краља Стефана Првовенчаног, до Тврђавског моста, укључујући и тај део Кеја – а имали су подршку ЈКП “Медијана” које је обезбедило чизме, рукавице, хватаљке, грабуље, метле и џакове. Није изостала ни конкретна помоћ, па су се чишћењу придружили директор “Медијане” Драгослав Павловић и један од шефова у том колективу Владимир Митић.

У водопривредном центру “Јужна Морава” су својевремено за Новости потврдили да су они задужени за чишћење корита Нишаве, али само ако у реци постоје препреке које прете да “поремете водни режим”. Из Јавног водопривредног предузећа “Србијаводе” тврдили су да је нагомилано смеће на овом месту последица тога што се на реци налази сплав, па се за решење проблема треба обратити његовом власнику или локалној самоуправи…

Зато се активирала поменута група грађана која је смећем и растињем напунила чак два камиона ЈКП “Медијана”. Није изостала ни едукативна компонента, па су малишани учествовали у радионици о значају реке и заштити животне средине.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.314 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>