Предевропско и три државна првенства параглајдера у Нишу

Од 28. јула до 3. августа град Ниш ће бити место које ће окупити пилоте параглајдера из 20 држава, међу којима ће најбројнији бити домаћи пилоти из Србије, пилоти из Мађарске и пилоти из Босне и Херцеговине.

Разлог због кога ће се око 150 пилота упутити у Ниш јесте одржавање Државног првенства Србије, Мађарске и Босне и Херцеговине, јединственог такмичења које обједињује три национална првенства у дисциплини прелет параглајдером, а које је уједно и тест такмичење за Европско првенство које ће се одржати на истом терену следеће године.

Организатор овог догађаја је Ваздухопловни савез Србијe, уз велику подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, Града Ниша и градске Општине Пантелеј.

Терени за летење на југу Србије и полетишта у близини Ниша и у Нишкој Бањи и те како су познати светској параглајдинг заједници, након свих до сада одржаних такмичења, а нарочито од 2017. године, када је у Нишу одржано престижно такмичење Светски куп у параглајдингу.

Ове године ће поред преко 40 пилота из Србије, на Предевропском првенству наступити и 45 пилота из Мађарске, 15 пилота из Босне и Херцеговине, а биће ту и пилота из Аустралије, Кине, Индије, Јапана, Новог Зеланда, Јужноафричке Републике, Америке и већине европских држава.

У оквиру Државног првенства Србије, тутулу државног првака ће бранити Владимир Бачанин из Параглајдинг клуба „Аир 037“ из Крушевца, репрезентативац Србије и наш најбоље пласирани пилот на светској ранг листи.

За чланове репрезентације у дисциплини прелет неће бити паузе, јер их одмах по завршетку државног првенства очекује пут у Македонију на Светско првенство, где ће бранити боје Србије међу најбољим пилотима света.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.132 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>