Завршен овогодишњи Међународни студентски фестивал фолклора у Нишу

Свечаним дефилеом кроз Обреновићеву, а потом и величанственим концертом у Парку Светог Саве, завршен је 12. Међународни студентски фестивал фолкора, у организацији Студентског културног центра Ниш.

Више од 300 учесника, представило се од 15. до 20. јула на 12 концерата одржаних у Нишу, Владичином Хану, Белој Паланци, Књажевцу, Ражњу и Ћуприји.

Фестивал фолклора окупио је уметнике из осам земаља света, који су се током шест дана трајања фестивала представљали публици…

Фестивал је отворен наступима домаћих и гостујућих ансамбала, а затим су, од уторка до петка, одржавани концерти у Владичином Хану, Белој Паланци, Књажевцу и Ћурпији.

Завршне вечери, на сцени испред Цркве Светог Цара Константина и царице Јелене, представили су се сви ансамбли учесници фестивала, из Бугарске, Индонезије, Мексика, Пољске, Русије, Северене Македоније, Словеније и Србије.

Проф. др Славољуб Узуновић, уметнички руководилац ансамбла „Оро“, се захвалио свима онима који су помогли да фестивал негује своју традицију и постане оно што јесте…

Свим ансамблима који су учествовали на фестивалу подељене су дипломе, а затим су додљене и захвалнице Граду, општинама, установама културе и предузећима који су помогли Студентском културном центру у организацији манифестације.

За крај су наступили наши домаћини – АФА „Оро“, изводећи игре из Врања.

Академски фолклорни ансамбл “Оро” представљаће Србију на Фолклоријади која се одржава у Русији, 2020. године, због чега ће наредни Међународни студентски фестивал фолклора 2020. почети нешто касније – са првим данима августа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,180 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>