46. Сабор трубача и смотра народног стваралаштва на Златибору

Традиционални Сабор трубача и смотра народног стваралаштва, који су одржани на Златибору током викенда, по свом садржају представљају музичку манифестацију базирану на етнографским мотивима народне музике.
]
На 46. Сабор трубача са смотром народног стваралаштва, који је и ове године одржан на Краљевом тргу првог дана манифестације наступили су КУД “Златибор, фрулаш Ацо Марковић из Сирогојна, певачка група „Распевани Златибор“ из Рожанства и изворна певачка група „Торник“ из Јабланице. Увече од 20 часова концерт је одржала Гордана Лазаревић, а након тога наступио је прошлогодишњи победник златиборског сабора – дувачки оркестар Ивана Јовановића из Ужица и Марка Глигоријевића из Бајине Баште.

Главни саборски дан био је је у недељу, када је програм почео трубачком будилицом изјутра од 8 часова, којом су оркестри учесници звуцима трубе „пробудили“ госте и мештане Златибора и Чајетине. Свечани дефиле дувачких оркестара био је од 18 часова, а такмичење трубачких састава западне Србије под називом “Златиборе, мој зелени боре”, које је и предтакмичење за Драгачевски сабор у Гучи, почело је у 17 часова на Краљевом тргу. Ове године такмичило се пет оркестара из свих делова Србије.

У ревијалном делу наступио је оркестар „Мирослава Ђунисијевића“ из Ариља, а од 21 час посетиоци су уживали у концерту Дејана Матића.

Ову манифестацију, која је безмало пола века летња традиција Златибора, организује Спортски центар Чајетина, под покровитељством општине Чајетина и Туристичке организације Златибор.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,829 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>