Пруга Ниш-Зајечар биће реконструисана до августа 2020. године

Реконструкција пруге Ниш – Зајечар, која је дуга 108 километара, а на којој је почетком године било неколико ванредних догађаја, планирано је да буде завршена до августа 2020. године, изјавио је недавно помоћник министра за железнички саобраћај Лазар Радак за Тањуг.

Пруга Ниш – Црвени крст – Зајечар је претходних година била поприлично запостављена када је у питању одржавање, казао је Радак, додајући да се то манифестовало кроз већи број ванредних догађаја који су се на тој прузи почетком године дешавали.

“Нажалост, анализирајући податке, испоставило се да су то све били догађаји са течностима, односно опасним материјама”, казао је Радак.

Према његовим речима, првобитно је било планирано да се у реконструкцију те пруге, која није реконструисана последњих 60 година, крене 1. априла, пруга је решењем инспектора Министарства затворена за саобраћај и почело се са реконструкцијом 25. фебруара.

Прва фаза била је препројектовање и лоцирање кривина које могу да се преправе, с обзиром да је изграђена 1920. године, са параметрима који су данас неадекватни и најризничији, а управо чине те критичне тачке.

Радак каже, да се ради на томе да се до краја године заврши део Црвени крст – Сврљиг, а да је тренутно од Матејевца урађено скоро два километра, док је са друге стране од Сврљига урађено 7,5 километара.

“Други део радова се спроводи на кривинама, припремају се кривине за радове, а паралелно Инфраструктура са сопственим екипима врши замену прагова на 52 моста и ти радови изузетно добро напредују и очекујемо да ће се завршити и два месеца раније него што је планирано”, наводи Радак.

Што се тиче радова у тунелима који се простиру на 26 километра, како је навео, динамика је у планираном темпу.

– Да би реконструкција била могућа, претходне године урађена је реконструкција пруге Пожаревац – Мајданпек, што је био предуслов да се ова пруга ради, а да би индустрија могла да функционише – казао је Радак.

Пруга Ниш – Зајечар има велики значај за путнички саобраћај у источној Србији јер, како наводи, време које је потребно возу и аутобусу да стигне од једне до друге тачкле не разликује се много, а цене су у железници много ниже. Осим за путнички саобраћај, та пруга је значајна и за пристаниште Прахово а, како каже Радак, за Бор представља једну од виталних пруга.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,829 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>