Прокупље низом манифестација обележава градску славу

Град Прокупље, црква Светог Прокопија и установе културе, и ове године, традиционално, богатим културно – забавним и спортским програмом обележавају градску славу славу Свети Прокопије.

Тако су славске свечаности почеле већ у понедељак, 15. јула, ликовном радионицом “Топлички мотиви” на Хисару. Истог дана, на Белом Камену отворена је и 22. ликовна колонија „Божа Илић“, која ће трајати до 21. јула.

У Галерији „Божа Илић“, данас у 19 сати, одржаће се промоција туристичких дестинација, док ће у среду, 17. јула, у 19.30, у Дому културе, сликари са овогодишње “Ивањданске ликовне колоније” приказати своје радове. У 20 сати, у клубу Дома културе биће одржан концерт гудачког квартета „Алегро“ из Ниша.

У четвртак, 18. јула, од 17.30 сати, у центру града, биће одржано такмичење у спремању рибље чорбе, а од 19 сати, у Народном музеју Топлице, Духовни разговори на којима ће говорити ректор Богословије у Сремским Карловцима, протојереј Јован Миленковић.

За петак, 19. јула, у центру града најмлађи ће се бавити спортом, а у 20 сати, у Народном музеју Топлице, биће отворена изложба “Ратни пут Моравске дивизије 1914-1918”. У суботу, 20. јула, на Гребцу, биће одржан “Сабор хармоникаша”.

Почетка црквеног обележавања градске славе предвиђен је за суботу, а на дан славе, у недељу, 21. јула, у 7.30 сати, грађани, свештенство и представници Града Прокупља пред црквом Свети Прокопије дочекаће владику нишког Арсенија, који ће у 8 сати одржати свечану Литургију. Истог дана, у 11 сати, у Галерији “Божа Илић”, биће одржана и изложба радова са истоимене колоније, а након тога предвиђена је традиционална “Улица даривања” у пешачкој зони. На Тргу Топличких јунака, у 18.45 сати, биће додељена признања победницима спортских такмичења, а у 19.30 почиње културно – уметнички програм у оквиру кога ће грађане забављати “Пинк Пантер” бенд и музичка група “Легенде”, између чијих концерата ће бити приређен ватромет.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.573 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>