Evakuisana starica iz Manojlice

Gordana M, starica od 74 godine, o kojoj smo govorili juče u našoj informativnoj emisiji, koja je ostala bez ogreva i sa minimalnim zalihama hrane, krajnjim naporima vatrogasno – spasilačke ekipe i meštana sela Manojlica, evakuisana je juče iz zavejane kuće u ovom selu.  Pokušaji da se dopre do zaseoka Tijovica, gde je sama živela ova starica, trajali su puna 3 dana, a u borbi sa snežnim nanosima nije pomogla ni mehanizacija, ni motorne sanke, već su svrljiški pripadnici vatrogasno – spasilačke ekipe morali peške da se probijaju kroz sneg, često dubok i preko 2 metra, do njene kuće. Staricu su zatim, više od 3 kilometra, morali da nose, što na nosilima, što na rukama, do najbližeg mesta na koje je moglo da se dođe terenskim vozilom, odakle je prebačena najpre do Svrljiga i Doma zdravlja, radi lekarskog pregleda, a zatim i do njenih rođaka u selu Krenta gde će provesti ostatak zime.

-Akcija je bila veoma teška, zahtevala je ogroman napor ali mi smo uvek tu u službi građana da im pomognemo kada im je to najneophodije.
Spasili smo još jedan život i veoma sam srećan zbog toga, rekao je komandir vatrogasne jedinice u Svrljigu, Igor Mihajlović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.231 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>