Милетић са сарадницима разговарао са министром просвете

Данас је у Министарству просвете у Београду одржан састанак на коме су са министром Младеном Шарчевићем разговарали народни посланик Милија Милетић и директор и секретар Средње школе Душан Тривунац Драгош у Сврљигу, Бојан Петровић и Наташа Ивковић.

Милетић је заказао овај састанак како би представници сврљишке средње школе упознали министра Шарчевића са околностима око актуелног уписа деце и са ним што Општина Сврљиг чини како би се одржао број одељења и број ђака у овој школи.

Милетић је пренео министру да локална самоуправа у Сврљигу финансира ученике који упишу прву и другу годину са по 5.000 динара месечно, као и трошкове путовања до Сврљига, уколико ученик није из Сврљига.

Министар Шарчевиће је похвалио активности Општине и Школе и обећао да ће Министарство просвете пропратити активности школе и пружити сваку неопходну помоћ за децу у Сврљигу. Милетић је позвао министра да обиђе школу и обавестио га да ће се почетком следеће недеље кренути са реконструкцијом зграде школе која ће бити уређена у складу са пројектом за повећање енергетске ефикасности, што подразумева комплетно спољашње и унутрашње уређење и замену столарије, а све из донације Амбасаде САД у Србији.

Директор школе Бојан Петровић и секретар Наташа Ивковић упознали су министра са бројем уписане деце по одељењима, као и са радовима који су на школским ззфрадама изведени у претходне 2 године – са реконструкцијом Основне школе и ПУ Полетарац, како и са планом да се одради анекс површине 350 квадрата у ПУ Полетарац до краја године.

Министар је изразио жељу да дође у Сврљиг и обиђе све просветне установе, а Милетић се захвалио министру на пријему и изразио задовољство што Министарство просвете ставља акценат на мале средине као што је Сврљиг и остале мале општине на југу Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.104 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>