Конкурс за избор “Изузетне дестинације Европе” у Србији

Туристичка организација Србије, као носилац пројекта Европске комисије под називом European Destinations of Excellence – EDEN, расписаће 15. јула четврти по реду конкурс за избор “Изузетне дестинације Европе” у Србији – EDEN 2019.

Тема овогодишњег EDEN пројекта, који се спроводи у 16 европских земаља или кандидата за чланство у Европској унији, јесте “здравствени и велнес туризам” и има за циљ да препозна и награди мање развијене и мање познате дестинације које својом туристичком промоцијом обухватају и понуду ових категорија туризма.

То је најављено на конференцији за новинаре у ТОС-у на којој је речено да ће конкурсом у Србији, који ће бити отворен до 16. августа, посебан нагласак бити стављен на дестинације које на својој територији имају уредбом утврђено подручје бање или климатског места, заштићено подручје – национални парк; парк природе; предео изузетних одлика; општи или специјални резерват природе; споменик природе; заштићено станиште и резерват биосфере УНЕСКО-а.

На Светски дан туризма, 27. септембра, у Београду ће бити одржана национална додела EDEN награда и проглашене победничка и две пратеће дестинације, наводи се у саопштењу. Њихова међународна промоција биће обављена кроз посебну публикацију посвећену овом пројекту, као и преко сајтова Туристичке организације Србије, Европске комисије и друштвених мрежа. Оне ће такође бити уврштене у “Мрежу изузетних дестинација Европе“, чији циљеви су размена добрих примера из праксе међу награђенима и подстицање других дестинација у Европи да усвоје моделе одрживог развоја туризма.

Образац за пријаву на конкурс, као и листа општина у Србији које су квалификоване за учешће на конкурсу, моћи ће да се преузму на сајту ТОС-а од понедељка 15. јула, додаје се у саопштењу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.240 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>