Најављена ауто и мото трка “Награда Краљева 2019”

У просторијама Ауто-мото савеза Србије јуче је одржана конференција за медије на којој је најављено такмичење “Награда Краљева 2019”, које се за викенд, 13. и 14. јула 2019. године, вози на чувеној стази војног полигона Берановац у Краљеву.

Трку, на којој ће се након низа година аутомобилисти и мотоциклисти поново наћи заједно на истој стази, најавили су председник АМСС Дејан Стојић, председник САКСС Станиша Лазарац и помоћник председника АМСС за мото спорт Божидар Михаиловић.

“Заједничка трка последњи пут возила се на стази Берановац још давне 2002. године и посебно ми је драго што могу поново да најавим један велики спектакл који ће се одржати овог викенда у Краљеву. Позвао бих све оне који воле да се показују на саобраћајницама и тркају на улицама, да се пријаве и да се такмиче на затвореним стазама, где је пре свега безбедно. Почетком ове године имали смо велики број настрадалих мотоциклиста и ја као председник АМСС поново апелујем да се смањи брзина”, рекао је Стојић додавши да је дужина стазе коју возе аутомобилисти 5.400 метара, док ће мотоциклисти возити мали круг од 2.100 метара.

“Очекујемо велики број, како домаћих, тако и такмичара из суседних земаља, а како је улаз на стазу бесплатан, позвао бих све да дођу у што већем броју и проведу узбудљив викенд”, истакао је председник Спортског ауто и картинг савеза Србије Станиша Лазарац.

Помоћник председника АМСС за мото спорт, Божидар Михаиловић, истакао је да је “Награда Краљева 2019” треће такмичење по реду за шампионат у две дисциплине – Road Racing и Moto Classic, а да ће се у дисциплини Moto Classic чак бодовати и за Балкански шампионат.

Петак 12. јул резервисан је за верификацију и технички пријем, а у суботу су предвиђени тренинзи за све такмичаре на два и четири точка. Трке су на програму у недељу, 14. јула, када ће на стазу најпре изаћи мотоциклисти, а потом и аутомобилисти.

Спортски спектакл који ће окупити бројне љубитеље ауто и мото спорта на једном месту, за који се пријавило више од стотину такмичара, бодује се за Националне шампионате Србије који се возе у ауто и мото спорту.

Трка се одржава у организацији Ауто-мото савеза Србије, Спортског ауто и картинг савеза Србије и Мото савеза Србије, а уз покровитељство Града Краљава.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.694 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>