Милетић тражи да се теретна возила за пољопривреду ослободе обавезе уградње тахографа

Народни посланик и председник УСС, Милија Милетић тражио је од надлежних министарстава да мале пољопривредне произвођаче ослободе обавезе уградње тахографа у статра теретна возила носивости до 7,5 тона, која се користе за превоз пољопривредних производа од њиве до куће, или од куће до пијаце.

Милетић наводи да су до краја 2018. године оваква возила могла да се региструју без тахографа, међутим, од јуна месеца технички прегледи траже да таква возила поседују тахографе и због тога пољопривредници не могу да продуже регистрацију возила.

Милетић каже да за овај проблем има решења, као што је то решено код пчелара, који у своја возила за превоз кошница не морају да уграђују тахографе.

Милетић апелује на надлежне да што пре реагују и омогуће пољопривредницима који имају овакве камионе да их региструју без тахографа како би могли несметано да обављају своје пољопрпивредне послове.

Милетић је данас на исту тему одржао и конференцију за новинаре у холу Народне скупштине.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,785 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>