Поскупљују путарине од средине јула

Скупштина Србије усвојила је данас измену Закона о накнадама за коришћење јавних добара којом је прописано повећање цене путарине од 12 одсто.

Након ступања на снагу овог закона, путарина од Београда до Ниша износиће 900 динара, уместо досадашњих 800. Путарина од Београда до Прешева наплаћиваће се 1.220 динара уместо садашњих 1.090, до Шида 414 динара уместо 370, до Новог Сада 235 уместо 210 динара и до Суботице 627 уместо 560 динара.

Ово су претпостављене нове цене путарина, израчунате на основу предложеног процента поскупљења. У финалном ценовнику ЈП Путеви Србије неке ће бити „заокружене“.

Процењује се да ће овим повећањем приход од наплате путарине ове године бити већи за 1,9 милијарди динара, односно да ће укупан приход износити 27,6 милијарди динара.

Цена путарина је повећана како би могла да се одржи даља изградња и одржавање путева и делимично се постиже усклађивање са директивом Европске уније која прописује да путарина треба да обезбеди реалне трошкове одржавања и развоја, саопштено је из Владе Србије.

Закон ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у „Службеном гласнику“ Републике Србије.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,731 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>