Награде за хорове нишког СКЦ на такмичењу у Турској

Академски хор Студентског културног центра Ниш и Женски академски хор Студентског културног центра Ниш су протеклог викенда бриљирали на Интернационалном хорском фестивалу Чанакале у Турској, где су освојили прво и друго место у својим категоријама.

Овогодишњи Интернационални хорски фестивал Чанакале, у Турској, окупио је око 50 успешних хорова из 10 земаља света, а у тако јакој конкуренцији нишки хористи одушевили су и жири и публику, па су се у Ниш вратили са две награде и пуно утисака.

Академски хор студентског културног центра Ниш, који предводи мр Зоран Станисављевић, такмичио се у категорији „Мешовити хорови“, где је победио са 93,6 поена.

“Поред првог места у најјачој категорији, добили смо и награду за најбоље изведену композицију на турском језику у конкуренцији хорова из свих категорија”, наводи диригент Зоран Станисављевић.

У Турској је заблистао је и Женски академски хор СКЦ-а, који предводи мр Ивана Мировић, а девојке су у у категорији “Омладински хорови” освојиле друго место.

“Остварили смо нове контакте и познанства и представили смо нишки СКЦ, свој град и државу на најбољи могући начин”, каже мр Ивана Мировић.

“Домаћини су нас дочекали на најлепши могући начин, и боравак нам учинили изузетно пријатним, омогућивши нам да упознамо њихове обичаје и културу”, додаје Мировић.

„Ова признања су велика част за Студентски културни центар Ниш и студенте нишког Универзитета. Хористи су, својим врхунским извођењем, достојно представили наш град и Србију. Надам се да ће и будуће генерације наставити овакву традицију и бројати награде са престижних светских фестивала“, рекла је др Драгана Петковић, директорка СКЦ Ниш.

Награде и признања које су нишки хористи донели у свој град доказ су раскошног талента, али и показатељ да се њихов труд, рад, упорност и таленат свуда у свету препознају и далеко чују, поручују из НКЦ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.745 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>