На Бованском језеру одржана показна вежба спасилачких тимова

У склопу тродневне Међународне вежбе управљања последицама ванредних ситуација “Србија 2019”, данас је на Бованском језеру одржана показна вежба спасилачких тимова из седам земаља.

“У овој вежби смо имали прилику да видимо све аспекте спасавања људи у различитим ситуацијама, приликом гашења пожара са земље и из ваздуха, у пловилима, спасавање из рушевина, уз коришћење спасилачке опреме и ваздухоплова”, рекао је Горан Николић, начелник Управе за ватрогасно – спасилачке јединице и цивилну заштиту Сектора за ванредне ситуације МУП-а.

Он је истакао да је у тродневној вежби учествовало више од 500 људи из Србије, Русије, Мађарске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Турске, Кубе, као и представници Руско-јерменског хуманитарног центра.

” Сви учесници су били на висини задатка и вежба је протекла у најбољем реду”, закључио је Николић.

Данашњој вежби су присуствовали потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, заменик министра за ванредне ситуације Руске Федерације Александар Чупријан, као и бројне званице из земље и иностранства.

Међународну вежбу, организују Министарство унутрашњих послова Србије и Министарство за цивилну заштиту, ванредне ситуације и отклањање последица елементарних непогода Руске Федерације.

Током вежбе спасилачки тимови имали су прилику да провежбавају здружени одговор у циљу отклањања последица разорног земљотреса и пратећих опасности. Циљ ове вежбе је развијање капацитета за одговор и уклањање последица ванредних ситуација, уз ангажовање специјалистичких тимова и коришћење специјалне спасилачке опреме и ваздухоплова.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,341 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>