Seljaci i reformisti žele sa PUPS-om na izbore

Predsednik Pokreta ujedinjenih penzionera Srbije Jovan Krkobabić razgovarao je sa predstavnicima Ujedinjenje seljačke stranke i Reformista Vojvodine o mogućem zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima, saopšteno je danas iz te partije, a prenosi Blic.

Predsednik PUPS-a rekao je da mu je drago što Ujedinjena seljačka stranka i Reformisti Vojvodine pokazuju spremnost za saradnju sa PUPS-om na narednim izborima.

– Razgovori su bili korektni i sa razumevanjem. Odluka o mogućoj saradnji može se očekivati u toku naredne nedelje – izjavio je Krkobabić, a navodi se u saopštenju.

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i predsednik opštine Svrljig Milija Miletić rekao je da bi ta partija želela da na predstojećim izborima bude u koaliciji sa PUPS-om zbog njihovih dosadašnjih rezultata, brizi o svim ugroženim kategorijama stanovništva i doslednom zalaganju u oblasti socijalne politike.

U razgovoru sa Krkobabićem i predsednik Reformista Vojvodine Nedeljko Šljivanac izrazio je interes da se njegova partija pojavi na narednim izborima zajedno sa PUPS-om.

O pregovorima USS i PUPS-a za zajednički nastup na predstojećim izborima sredinom januara ove godine pisao je i list Danas. U članku se navodi da je Partija ujedinjenih penzionera Srbije podigla svoje uslove za ulazak u predizbornu koaliciju sa starim partnerima – SPS-om i Jedinstvenom Srbijom. Oni su od socijalista tražili duplo više poslaničkih mandata u novom sazivu parlamenta, tri mesta u izvršnoj vlasti i funkciju direktora Razvojne banke Srbije u osnivanju. U savezu sa SPS, PUPS i JS ponovo će na izbore izaći Udruženje veterana Srbije, a kako nezvanično saznajemo, njima će se pridružiti još Ujedinjena seljačka stranka sa pedesetak opštinskih odbora, čiji je predsednik Milija Miletić, ujedno predsednik opštine Svrljig, pisao je tada list Danas.

PUPS trenutno ima pet poslaničkih mesta u Narodnoj skupštini i poziciju potpredsednika Vlade Srbije zaduženog za socijalna pitanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.088 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>