Одржана друга Фото-колонија “Terra incognita” 2019.

У организацији Удружења грађана „Terra incognita“ из Нишевца, а уз помоћ Општине Сврљиг и Центра за туризам, културу и спорт, у Нишевцу је одржана друга Фото-колонија на којој је учествовало четрнаесторо фотографа из целе Србије.

Колонија је трајала три дана – од петка, 21. јуна до недеље 23. јуна 2019. године, а учесници колоније су сликали своје фотографије у прелепим пределима Сврљишке клисуре код села Нишевца, пећински комплекс Самар код Копајкошаре и манастир Свети Архангел Гаврило код Пирковца.

На фото колонији су учествовали аматeрски и профeсионални фотографи из Ниша, Београда, Новог Сада, Грачанице, Косовске Митровице, Алексинца, Параћина, Доњег Душника и Сврљига.

Новина на другој колонији је ноћно сликање, а организатори се надају да ће ноћна сесија, као и обилазак других историјских локалитета и прелепи природни предели донети занимљиве и несвакидашње фотографије које ће се свидети многима.

Учесници колоније били су смештени у камп насељу које се налазило у школском дворишту и спавали су под шаторима, што је још један занимљив доживљај за њих.

Организатор очекује да учесници Фото-колоније убрзо доставе своје радове, међу којима ће трочлани жири изабрати најлепше фотографије настале на колонији и оне ће бити израђене и урамљене, а касније и приказане на изложби која ће бити приређена у Сврљигу.

Као и са прошлогодишње Фото – колоније, фотографије ће се користити за израду каталога, интернет сајта, као и у оквиру других промоција туристичких потенцијала и природних лепота општине Сврљиг.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,731 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>