Краљевина Норвешка помаже отварање нових радних места

Кроз пројекат „Норвешка за вас“, Краљевина Норвешка издвојила је 700.000 евра у оквиру јавног позива за подршку новим предузетницима и унапређењу продуктивности постојећих предузећа и отварање нових радних места.

Предлоге пројеката за доделу бесповратних средстава могу да поднесу будући предузетници и постојећа микро и мала предузећа из 91 локалне самоуправе обухваћене пројектом, до 17. јула 2019, а максимална вредност подршке може бити 10.000 евра.

Овај јавни позив има за циљ да допринесе уравнотеженијем друштвено – економском развоју кроз повећање могућности запошљавања и повећа социјалну кохезију у мање развијеним подручјима. Као резултат ових активности, очекује се отварање најмање 70 нових радних места кроз побољшање пословања постојећих предузећа и оснивање нових пословних субјеката.

Позив је подељен у две партије вредне по 350.000 евра. Прва је намењена незапосленима који желе да започну пословање, а будући предузетници којима буде одобрено финасирање биће у обавези да финансијски учествују у пројекту са десет одсто од укупне вредности пројекта. На другу партију могу се пријавити предузећа регистрована у периоду од 1. јануара 2014. до 31. децембра 2018, којима је потребна подршка за отварање нових радних места. Они ће бити у обавези да дају готовински удео од 20 одство од укупних трошкова пројекта.

Детаљни критеријуми јавног позива и документа за подношење пријаве доступни су на сајту пројекта „Норвешка за вас“.

Информативне сесије биће одржане од 24. до 28. јуна 2019. у Зрењанину, Великој Плани, Лозници, Краљеву и Лесковцу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.313 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>