Видовдански концерт Ансамбла Венац

Ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије Венац из Приштине, са седиштем у Грачаници, ове године прославља 55. година од оснивања и тим поводом има серију концерата широм Србије и региона.

„Видовдански концерт“ у Нишу Венац организује у сарадњи са Народним позориштем из Ниша.

Ансамбл Венац ће одржати велики Видовдански концерт 25. јуна 2019. у Народном позоришту у Нишу, са почетком у 20 часова, на којем ће као гост наступити и Академски фолклорни ансамбл „ОРО“ из Ниша.

Наступ у Нишу за Ансамбл Венац има посебну драж и буди посебне емоције, јер Ниш је град који је током ратних дешавања на Косову и Метохији 1999. године први отворио врата и пружио три године уточиште Ансамблу Венац који је био протеран из Приштине.

Актуелни програм представља одабир нумера инспирисаних играчком, певачком, музичком и обредном традицијом Срба широм Косова и Метохије.

Ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије „Венац“ основан је 1964. године у Приштини као национални професионални фолклорни ансамбл. Након прогона из Приштине и боравка у Нишу и Чаглавици, 2008. године је пресељен у Грачаницу, у тамошњи Дом културе, где се и данас налази.

Ансамбл преноси песму и игру Косова и Метохије и презентује лепоту богатог културног наслеђа тог поднебља и целе Србије.

Цена картеје 250 динара, може се купити на билетарници Народног позоришта у Нишу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.745 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>