Руски академик Јелена Гускова на Симпозијуму о последицама уранијума у Нишу

У Нишу је почео други међународни симпозицијум о последицама осиромашеног уранијума у агресији на СРЈ 1999, на којем је руски академик, проф. др Јелена Гускова изјавила да је Русија тада научила лекцију и да, ако би се сада десила слична претња, Србија не би остала сама.

“Русија би била са вама”, поручила је Гускова на другом међународном симпозијуму у организацији адвоката Срђана Алексића, који прирема тужбу против земаља које су бомбардовале Србију током НАТО агресије.

Гускова је рекла и да је Русија променила спољну политику, стала на ноге, постала јака и она сада, како каже, добро зна ко је њен најбољи пријатељ.

“И сада је можда једина у свету која брани истину о Србији. Без обзира на то што је прошло 20 година, наша обавеза је да научно и на свим пољима докажемо да је Србији нанета штета”, рекла је руска научница, пренеле су Новости.

Гускова, која је објавила неколико књига о дешавањима на Балкану током 20. века, похвалила је Србију и њено руководство што су на, како је казала, величанствен начин обележили две деценије од НАТО агресије.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,731 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>