Дољевац унапређује систем за водоснабдевање уз подршку Европске уније

У Општини Дољевац су уз подршку Европске уније преко развојног програма ЕУ ПРО почели радови на доградњи система водоснабдевања „Пуста река“.

„Захваљујући ЕУ, реализацијом овог пројекта чисту пијаћу воду ће добити око 5.000 људи у четири села, а поред тога повезаћемо се и са нишким водоводним системом и, уколико буде потребно, моћићемо да обезбедимо додатне количине воде и за Град Ниш“, рекао је председник општине Горан Љубић. По његовим речима у плану за наредни период је да се у потуности реши проблем водоснабдевања и цела територија општине буде покривена водоводном мрежом.

„Спровођењем укупно 37 пројеката локалне инфраструктуре Европска унија доприноси бољем квалитету живота становништва кроз унапређење комуналне инфраструктуре, као што је пројекат у Дољевцу, али и побољшању услова у културним и спортским установама, школама и вртићима“, рекла је Оливера Костић, менаџерка програма ЕУ ПРО.

Костић је нагласила да се у Дољевцу спроводи још један важан пројекат, а то је израда техничке документације за пословну зону у Малошишту чиме се стварају услови за побољшање пословног окружења, али и побољшање животног стандарда становника овог краја.

Радови вредности око 270.000 евра, од чега ЕУ улаже 150.000 евра, а општина Дољевац око 120.000 евра, подразумевају доградњу 2.460 метара система за водоснабдевање те његово повезивање са нишким водоводним системом.

Кроз активности усмерене на примену принципа доброг управљања, које се спроводе у партнерству са програмом Swiss PRO који подржава Влада Швајцарске, биће донет и усвојен Правилник о условима и начину прикључења на водоводни систем које ће примењивати јавно предузеће за водоснабдевање.

Рок за завршетак радова је 150 дана.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.317 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>