Боб Гелдоф затвара овогодишњи Нишвил

Ирски музичар сер Боб Гелдоф наступиће са својим саставом на затварању овогодишњег Нишвила у недељу 11. августа, што ће бити његов први наступ у Србији.

Роберт Фредерик Зенон Гелдоф, познатији као Боб, који ће остати упамћен као уметник који је у планетарним размерама учинио највише за промоцију људских права, скренуо је огромну пажњу на милионе угрожених у разним деловима света и успео да обезбеди огромну новчану помоћ за угрожене.

Рођен је 1951. године у Ирској. Променио је неколико послова, да би почетком седамдесетих отишао у Канаду где је радио као музички новинар за чувени магазин “New Musical Express”. По повратку у Ирску 1978. године постао је певач састава “Boomtown Rats”, а 1981. године позван је да учествује на концерту за “Amnesty International”, што је, показаће се, пресудно утицало на његово даље музичко ангажовање.

1984. укључио се у помоћ афричким земљама у којима су глад и болести однеле на хиљаде живота, а за свој хуманитарни рад је 1986. године од краљице Елизабете Друге добио титулу витеза.

Његова соло музичка каријера је званично почела 1986. године када је напустио “Boomtown Rats”. Носилац је на дестине почасних доктората многих светских универзитета, многих признања и награда.

Јубиларни, 25. Нишвил одржаће се од 2. до 11. августа, а главни фестивалски програм почиње 8. августа у нишкој Тврђави.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.317 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>