Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Опет хапшења у Алексинцу због препродаје воћа Русији

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су пет особa због сумње да су починили кривична дела “злоупотреба положаја одговорног лица и прање новца”.

Ухапшени су С.С, одговорно лице привредног друштва „Цитрум“ из Алексинца, као и И.А, В.Н, М.К. и С. К.

Сумња се да је четрдесетједногодишњи С. С. организовао увоз нектарина и брескви од добављача из Грчке, складиштио воће у привредном друштву “Цоја промет”, а потом га лажно декларисао и отпремао као производе домаћег порекла купцима у Руској Федерацији.

Ухапшена физичка лица се терете да су му фиктивно продавала воће и на тај начин му омогућили да изради лажну документацију и увезене нектарине и брескве прикаже као робу домаћег порекла.

Сумња се да је С.С. на овај начин прибавио привредном друштву “Цоја промет” противправну имовинску корист у износу од 104,86 милиона динара.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,116 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>