Почело асфалтирање сеоских путева у општини Сврљиг

У општини Сврљиг, са лепим и сунчаним данима, почела реконструкција и асфалтирање сеоских путева који су били у лошем стању.

Протеклог викенда завршено је асфалтирање пута према селу Плужина у дужини од 1,1 км, као и пут ка селу Бурдиму у дужини од 630 метара.

Радови се изводе преко ЈКСП ,,Сврљиг” Сврљиг, уз финансијску подршку Општине Сврљиг.

Пут до села Плужина био је у веома лошем стању, с обзиром да се на овом месту раније појављивало клизиште и да је добар део пута био уништен услед слегања земље. Пре асфалтирања извршена је санација пута и стављена одговарајућа подлога.

Радове на асфалтирању пута ка Плужини обишли су председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић и председник Месне заједнице Плужина Синиша Милосављевић.

Председница општине каже да се радови изводе у неколико фаза и да је за реализацију прве фазе задужено ЈКСП Сврљиг, док ће наредне фазе бити рађене преко Општинске управе.

Председник Месне заједнице Плужина Синиша Милосављевић каже да је асфалтирање овог прилазног пута веома значајно за мештане овог села и да ће им олакшати одлазак до Сврљига. Он је изразио захвалност локалној самоуправи што је правовремено сагледала њихове потребе и издвојила средства за финансирање ових радова.

За асфалтирање 630 метара пута ка селу Бурдиму утрошено је 450 тона асфалта, а радови коштају око 5 милиона динара. Сви радови финансирају се из општинског буџета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,180 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>