Други Међународни сусрети фолклорних ансамбала „Нека живи село наше“

Други Међународни сусрети фолклорних ансамбала, под називом „Нека живи село наше“ одржаће се 14. и 15. јуна 2019. године у селу Преконога.

Организатори манифестације су су КУД „Преконога“ и Центар за туризам, културу и спорт, а покровитељ је Општина Сврљиг.

На програму првог дана фестивала, 14. јуна, биће такмичење у изворним играма, а учествоваће
КУД „Бранислав Нушић“ из Шарбановца, КУД „Чучук Стана“ из Сиколе, КУД „Абрашевић“ из Ниша, КУД „Илинско врело“ из Илина, Изворно удружење „Мика Шестак“ и Изворна група „Дервен“ из Сврљига, као и гости из Бугарске и Румуније.

Сутрадан, 15. јуна биће организовано такмичење фолклора у кореографији. Учесници овог дела фестивала биће КУД „Абрашевић“ из Ниша, КУД „Коло“ из Књажевца, КУД „Зора“ из Зајечара, КУД „Буковик“ из Мозгова, КУД „Абрашевић“ из Параћина, КУД „ Света Тројица“ из Бобова, КУД „Јасеница“, КУД „Буклија Трупале“ из Трупала, КУД „Славуј Бабовац“ из Грачанице и гости из Грчке.

Првог дана фестивала одржава се предтакмичење за Републичку Смотру изворног народног стваралаштва која ће се ове године одржати у Горњем Милановцу, док ће други дан фестивала у ствари бити предтакмичење за Републичку Смотру фолклора у кореографији, која ће се одржати у Рековцу код Пожаревца. Право учешћа на овим такмичењима имаће групе из Нишавског округа.

Победник овогодишњих сусрета у такмичењу фолклора у кореографији иде и на Међународни фестивал фолклора „Шири коло около“ које ће се одржати у Текији код Параћина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,180 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>