Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Сврљишки Тимок, или Свети Тимок?

Књажевачки Интернет портал “Књаз Прес” пренео је фотографију једне Књажевчанке која нас доводи у дилему да ли се река која протиче кроз Сврљиг и Књажевац зове Сврљишки, или Свети Тимок, судећи по табли која је постављена поред реке.

Читатељка Н.П. из Књажевца послала је ову фотографију порталу Књаз Прес и написала:

„Пролазим често кроз Средорек и оно што ми стално привлачи пажњу је табла која би требала да укаже путнику – намернику да управо пролази поред реке која се зове Сврљишки Тимок. Међутим, скраћеница на табли указује да овде ипак тече неки Свети Тимок?! И тако већ десетак година, минимум.“

Да Србима правопис није јача страна, то сви знамо, али неке правописне грешке могу ствари изменити из корена. То се види и на овој табли, која може збунити чак и оне који знају о чему се ради и које је право име реке.

Сада и Сврљижани знају да је њихова река, бар у Књажевцу, постала света.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,116 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>