Почела реконструкција пруге кроз општину Сврљиг

Ових дана кренула је дуго најављивана реконструкција пруге Ниш – Прахово на територији општине Сврљиг и самог пружног прелаза у Сврљигу.

Радови на реконструкцији ове дотрајале пруге, на којој су се последњих година путнички возови кретали брзином од 30, а теретни 20 километара на сат, најављена је још крајем прошле, а званично је почела фебруара ове године. Пруга је саграђена 1922. године, а последњи пут је реконструисана пре више од пола века – још 1961. године.

За њену реконструкцију залагао се и народни посланик из Сврљига, Милија Милетић, који је обишао раднике који су изводили радове на прузи кроз само градско насеље у Сврљигу.

“Тражио сам да се реконструише пруга и надам се да ће у наредне две године коначно овај део Србије добити нову и потпуно реконструисану железничку инфраструктуру”, рекао је Милетић.

У реконструкцију ове пруге од Ниша до Прахова, држава Србија ће уложити пет милијарди динара јер је намера да се на овој железничкој саобраћајници опет омогући пројектована брзина кретања путничких и теретних композиција од 90 километара на сат, као и да се за саобраћај овим правцем створе максимални услови безбедности, с обзиром да је у више наврата долазило до исклизнућа теретних вагона из шина.

Извођач радова је Привредно друштво за грађење, ремонт и одржавање пруга ,,ЗГОП” а.д. Саобраћајни институт ,,ЦИП” д.о.о.

Предвиђени рок за завршетак радова је са првобитних годину дана померен на 650 радних дана, а дужина пруге која се реконструише је 98,7 километара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.326 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>