Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Уколико вам је добро на радном месту – може и до 70. године?

Радни век у Србији могао би бити продужен до навршених 70 година живота, за оне који то желе, ако се усвоји иницијатива за измену Закона о раду коју су прихватили еминентни стручњаци на саветовању о актуелним питањима савременог законодавства у Будви, пише “Политика”.

Запослени би, наиме, могао да остане у радном односу још пет година после испуњења услова за старосну пензију ако то сам жели и ако постоји потреба послодавца за његовим радом, речено је на саветовању, завршеном у петак, које је организовао Савез удружења правника Србије и Републике Српске.

Предлог да радни однос не мора да престане по сили закона са 65 година живота, већ да се та граница може померити до 70. рођендана, биће упућен надлежним министарствима која су овлашћена да Влади Србије предложе измене и допуне Закона о раду, о чему би на крају одлучила Скупштина Србије, додаје лист.

Удружени синдикати Србије “Слога” сматрају да је иницијатива за измену закона о раду по којој би се могао продужити радни век запосленог у Србији до навршених 70 година живота, за оне који то желе по сопственом захтеву, чисто политичког, а не економског карактера.

Замерамо што се и овај предлог ради у тотално затвореној атмосфери, на семинарима у Црној Гори, без квалитетне расправе и стручног мишљења широке јавности у Србији где ће закон бити примењиван, кажу у овом синдикату.

“Све ово упућује да ће његовим усвајањем, односно легализацијом у закону највећу корист имати појединци из велике клептократске машинерије која је на руководећим местима у јавним и државним предузећима”, наводи Слога у саопштењу.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,096 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>