Школа „Јастребачки партизани“ у Мерошини обновљена уз помоћ ЕУ

Од наредне школске године више од 200 ђака Основне школе „Јастребачки партизани“ у насељу Балајнац у општини Мерошина имаће боље услове за боравак и учење захваљујући подршци Европске уније преко развојног програма ЕУ ПРО.

Радови укупне вредности 133.000 евра подразумевајуобнову фасаде, замену столарије и подова, реконструкцију санитарних чворова и инсталацију система грејања на пелет. Ови и други радови ће значајно допринети побољшањуенергетске ефикасности објекта, па тако и уштедама у општинском буџету.

Поред наведених радова, посебна пажња ће бити усмерена на унапређење социјалне укључености Рома у насељу Балајнац где више од половине ђака долази из ромске заједнице. Вртић који ради у саставу школе од наредне школске године похађаће и деца ромске националности.

Активности које се односе на примену принципа доброг управљања реализују се у сарадњи са програмом Swiss PRO, а предвиђају да деца и родитељи из ромске заједнице буду активно укључени у процес образовања и ваннаставних активности.

„Општина Мерошина интензивно ради на унапређењу квалитета образовања, и већ смо три осмогодишње основне школе реновирали, а сада ће уз подршку Европске уније и Владе Србије и насеље Балајнац добити реновирану школу“, рекао јепредседник општине Мерошина, Саша Јовановић и додао да се планира и реновирање централне школе у Мерошини.

Радове ће у периоду од 90дана изводити фирма МПП „Јединство” а.д. из Севојна, изабрана у поступку јавне набавке који је спровела општина Мерошина.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.317 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>