Нисомниа 28. и 29. јуна на платоу нишке Тврђаве

Традиционални нишки фестивал Нисомниа ове године биће одржан 28. и 29. јуна на платоу нишке Тврђаве.

Организатор фестивала, Нишки културни центар, најављује да ће извођачи прве вечери бити познати српски алтернативци Канда Коџа и Небојша, а после њих на сцену излази хрватски Психомодо Поп. Другог дана фестивала нишка публика моћи ће да чује београдски састав Last Thrill, као и реге Del Arno Band.

Карте за фестивал коштају 500 динара по дану, а продају се у просторијама Туристичке организације Ниш у Обреновићевој, Вождовој и Душановој улици, као и на штанду у Обреновићевој улици.

У недељу 30. јуна, дан након завршетка фестивала, одржава се Чупин меморијал, а како је најављено на Балканроку, засвираће београдски doom metal састав The Father of Serpents и нишки бендови Opposite Way, Бункер и Мокри Џез. Свирке почињу у 22 сата. Улаз на Чупин меморијал је бесплатан.

Чупин меморијал посвећен је Зорану Радосављевићу – Чупи, некадашњем директору НКЦ-а, дугогодишњем басисти нишке Галије и великом културном раднику, који је преминуо 2004. године. На фестивалу, који је први пут организован годину дана након његове смрти, такмиче се неафирмисани бендови.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.317 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>