Краљевине Норвешке донира 840.000 евра за инфраструктуру и запошљавање

Сертификати о додели бесповратних средстава Краљевине Норвешке свечано су уручени локалним самоуправама чиме је почело спровођење пројеката вредних 840.000 евра за унапређења инфраструктуре и стручних обука у складу са локалним акционим плановима за запошљавање, у оквиру пројекта „Норвешка за вас – Србија“.

„Краљевина Новешка подржава развој локалне инфрастуктуре и запошљавање рањивих група, а локалне самоуправе треба да користе сваку доступну помоћ, како би добили финанијску и експертску подршку за бољи живот грађана“, рекао је Зоран Касаловић, државни секретар у министарству државне управе и локалне самоуправе.

Инфраструктурни пројекти, чија ће имплементација трајати до маја 2020. године, побољшаће функционисање објеката за здравствену и социјалну заштиту, образовање, културу и спорт, а обухватиће и изградњу канализационе мреже. Пројекти ће бити спроведени у Бабушници, Белој Паланци, Белој Цркви, Владичином Хану, Голупцу, Књажевцу, Кучеву и Сурдулици. Краљевина Норвешка издвојила је 780.000 евра за спровођење ових активности, док ће општине обезбедити учешће од укупно 297.000 евра.

„Суштина пројекта „Норвешка за вас – Србија“ је да омогући бољи живот становницима мање развијених општина. Подржавамо општине да остваре своје потенцијале, и верујемо да ћемо са националним партнерима и УНОПСом успети да унапредимо животе грађана у овим крајевима“, рекао је амбасадор Краљевине Норвешке у Србији Арне Санес Бјорнстад.

Према пројектима за повећање запошљивости, општине Алексинац, Бабушница, Бела Паланка, Мионица, Сјеница и Трговиште добиће поршку за спровођење различитих врста обука у јавном и приватном сектору за 102 особе, након чега ће њих 50 добити посао. Подршка је усмерена на теже запошљиве групе становништва – младе до 30 година, особе са нижим нивоом образовања, Роме, старије од 50 година и дугорочно незапослене. За ове активности, Краљевина Норвешка издвојила је 60.000 евра, док ће општине обезбедити учешће од укупно 16.500 евра.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.018 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>