“Top Wine Fest” у Блацу

У петак 7. јуна у Блацу се одржава прва привредна манифестација посвећена винима и традиционалној храни из Топлице, под називом “TOP WINE FEST”.

Фестивал почиње у 13:00 сати низом сусрета посвећених произоводњи вина, а наставља се сајамском презентацијом вина и хране.

Фестивала се одржава у Хотелу “IN” у Блацу, а трајаће до 20 сати. Улаз за посетиоце, као и учешће за излагаче на првом фестивалу вина биће бесплатно.

Своје учешће на Сајму већ су потврдиле две највеће винарије из Топлице – „Топлички виногради“ и „Доја“, као и неколико других из Топличког округа, Неготина, Књажевца, са Фрушке Горе…

Иницијативу за одржавање овог винског фестивала покренуле су организације цивилног друштва из Топлице – Удружење грађана “Омладински центар за економски развој” из Куршумлије, Удружење “Интермедиа” из Блаца, Удружење за пољопривреду “Агроун” из Блаца и Винарија “Доја” из блачког села Доња Јошаница.

Формално партнерство настало је потписивањем Меморандума о сарадњи на оснивању фестивала у фебруару 2019. године, а подршку овој иницијативи је пружила Општина Блаце и Организација цивилног друштва “Проактив” из Ниша.

“Сматрајући да су винска и гастро понуда битан сегмент развоја туризма у Топличком округу, одлучили смо се да приступимо организацији овог Фестивала. Уверени смо да ће стручни и пословни скупови, али и неформални сусрети наших домаћина и бизнис заједнице допринети даљем унапређењу виноградарства у овом крају, а да ће програм Фестивала привући посетиоце да пробају квалитетна вина и храну из Топлице и региона”, изјавио је након потписивања Меморандума о сарадњи на оснивању TOP Wine Fest-а, један од потписника и члан Организационог одбора, Владимир Митровић, преноси сајт Општине Блаце.

Последњих година се у Топличком крају обнављају виногради, производи се све више грожђа и вина, те ће један овакав фестивал пружити подршку и афирмацију овом бренду.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.939 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>