ЦК Сврљиг обележио Светски дан без дувана

Црвени крст Сврљиг је у сарадњи са Основном и Средњом школом у Сврљигу обележио 31. мај, Светски дан без дувана који се ове године обележава под слоганом „Не дозволите да због дувана изгубите дах“.

Подмладак Црвеног крста и ученици Средње школе су самолепљивим стикерима апеловали на суграђане да се ослободе зависности од цигарета.

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана.

Кампања има за циљ да различите циљне групе упозори на здравствене и друге ризике који се повезују са употребом дувана и подстакне доносиоце одлука да усвоје делотворне мерекојима се смањује употреба дувана и изложеност дувану.

Тема Светског дана без дувана 2019. године је „Дуван и здравље плућа”, а обележава се под слоганом „Не дозволите да због дувана изгубите дах”.

Ове године посебна пажња се посвећује негативном утицају дувана на плућа, од рака до хроничних плућних болести, због значаја овог органа за целокупно здравље и благостање људи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,180 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>