УНС тражихитну истрагу о паљењу аутомобила новинара Душана Остојића

Удружење новинара Србије најоштрије осуђује синоћно паљење аутомобила стоматолога и новинара Душана Остојића из Алексинца које се десило испред зграде у којој живи.

УНС тражи да полиција и тужилаштво хитно расветле овај тежак инцидент и да налогодавце и извршиоце приведу правди.

Синоћ око 23.30 часова непознате особе разбиле су стакло на возилу Душана Остојића, бензином полиле унутрашњост аутомобила и запалиле га, потврдио је УНС-у Остојић.

У изјави за УНС Остојић је рекао да му је аутомобил запаљен или због његовог активизма или писања на порталима aleksinac.net и proverenavest.info, чији је уредник, о сечи дрвећа, крађи беба и намештеним тендерима у Алексинцу и да ово доживљава као упозорење због свог рада.

Остојић је један од организатора протеста „1 од 5 милиона“ у Алексинцу и познат је као активиста и блогер који јавно износи своје политичке ставове.

O паљењу његовог аутомобила Остојић је обавестио премијерку Ану Брнабић и потпредседника Владе и министра полиције Небојшу Стефановића.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.052 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>