Милетић тражи да се обустави замена ‚‚CDMA” телефоније у селима

Председник Уједињене сељачке странке и народни посланик Милија Милетић, реагујући на најаву “Телекома” да ће вршити замену опреме код корисника бежично – фиксне телефоније типа ,,CDMA”, покренуо је иницијативу да се обустави замена опреме док се не испуне одређени услови.

Имајући у виду да се у селима налази велики број старијих особа, Милетић тражи да се организује замена уређаја на терену, како би се избегли додатни напор и трошкови старијих особа – корисника који су уводили бежично – фиксне телефоне 2008. године. Тада је на тај начин решена телефонизација у удаљеним селима, где до 2008. године није било фиксних телефона.

,,Телеком” треба да обустави замену опреме бежично-фиксне телефоније типа ,,CDMA” и да уређаје прилагоди старијим људима, због тога тражим хитан састанак са директором и менаџентом ,,Телекома”, рекао је Милетић у изјави за медије.

Милетић је инсистирао да се уређаји прилагоде старијим грађанима, пре свега да имају веће бројчанике.

Систем ,,CDMA” је 2008. године била нова технологија која је омогућавала да се телефонски апарат у домаћинству бежично повеже са централом, без полагања каблова у земљу, а цена импулса је тада била иста као и за стандардне кориснике фиксне телефоније.

Такође, Милетић је захтевао да се побољша покривеност сигналом и да се омогући приступ интернету свим корисницима ове телефоније.

Посебно је истакао захтев да се по основу плаћене претплате омогући неограничен, бесплатан разговор према фиксним и мобилним мрежама на територији Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.717 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>