Изграђен “Визиторски центар” код Церјанске пећине

Објекат, „Визиторски центар“у коме ће спелеолози, љубитељи адреналинских спортова, туристи, љубитељи природних лепота, имати прилику да користе отворен је код “Церјанске пећине”.

Свечаности су присуствовали градоначелник Ниша Дарко Булатовић, председник ГО Пантелеј Братимир Васиљевић, партнери и гости из Бугарске, као и велики број посетилаца.

Изградња Центра за посетиоце површине 250 метара квадратних је заједнички пројекат Туристичке организације Ниш, Града Софије и удружења “Love and Light” из Монтане у суседној Бугарској, све у оквиру “Interrerg” ИПА програма, прекограничне сарадње Србије и Бугарске.

Пројекат има за циљ коришћење и промовисање “зеленог туризма”, образовно – научног и историјског наслеђа.

Церјанска пећина, природно благо, на само 15-так километра од центра Ниша, након завршетка Центра за посетиоце и кратке деонице пута, биће у потпуности доступна за посетиоце. Центар обухвата гардеробу за пресвлачење са санитарним чвором, изложбени простор са продајом сувенира, кафић, као и просторије Управе која је тренутно под ингеренцијом Дирекције за изградњу Града Ниша.

Вредност пројекта је 551.442 евра, од чега је 85 одсто учешће партнера из Бугарске, односно Европске уније.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.717 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>