Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Други дани гљива, лековитог биља и шумских плодова у Сврљигу

Други Дани гљива, лековитог биља и шумских плодова биће одржани у градском парку у Сврљигу у суботу, 1. јуна 2019. године.

У току су пријаве заинтересованих грађана, организација и удружења за учешће на овој манифестацији. Заинтересовани за ревијалну бербу на потезу Липнице морају се пријавити најкасније на дан одржавања манифестације до 8 сати код домаћице манифестације, Јоване Митић Вер у брвнари Удружења “Сварог” у градском парку. Берачи из Сврљига могу се пријавити и раније. За госте и бераче обезбеђен је доручак на терену.

Од 12 сати биће отворена прва Изложба дечјих радова не тему очувања и заштите природе. Излагаче, учеснике и посетиоце очекује домаћаћица изложбе Тања Радосављевић са слатким изненађењем.
Од 13 сати Лазар Савић сврљишком руменком ће отворити Другу изложбу гљива, лековитог биља и шумских плодова, Сврљиг 2019.

Бројне излагаче и учеснике представиће домаћин изложбе Немања Живановић. За детерминацију гљива задужен је Срђан Лазаревић из Гљиварског удружења Ниш.

Специјалитете од гљива, лековитог биља и шумских плодова, на лицу места припремаће активисти Удружења “Сварог” и гости и излагачи. Биће ту и традиционалних сврљишких јела као што су јанија, белмуж, ловачки гулаш, погаче, гибаница.

За све пријављене госте обезбеђено је послужење и ручак.

Од 18 сати предвиђено је официјелно затварање изложбе, додела признања и испратница за госте и пријатеље манифестације.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,320 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>