Руски бизнисмени улажу у српску привреду и туризам

Званична делегација олимпијског града Сочија предвођена градоначелником Анатолијем Пахомовим започела је посету Србији с циљем продубљивања туристичке и привредне сарадње.

На Аерородому „Никола Тесла“ дочекао их је народни посланик Драгомир Карић, члан Парламентарне групе пријатељства Србије и Русије, са угледним бизнисменима и представницима Града Ваљева у којем ће у среду бити потписан низ споразума.

Госте из Русије сутра ће примити Расим Љајић, министар трговине, туризма и телекомуникација, Владимир Маринковић, потпредседник Народне скупштине, Никола Селаковић, генерални секретар председника Србије Александра Вучића и Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција.

Градоначелник Пахомов је с члановима своје делегације, у којој су најважније личности из градске администрације и туристичког и економског живота Сочија, по доласку посетио Храм Светог Саве где се сусрео са владиком Стефаном. Потом је посетио Опленац и Орашац, где се ова делегација упознала са значајним догађајима из српске историје.

За уторак је планирана посета Чачку и Ужицу и разговори са градоначелницима око успостављања привредне и туристичке сарадње, баш као и дан касније у Ваљеву када ће бити конкретизовани договори постигнути у Сочију почетком априла о доласку руских инвеститора који би уложили у постројења за прераду воћа, поврећа и меса у четири округа Западне Србије.

Очекује се ускоро и реализација предлога народног посланика Драгомира Карића да се успостави редовна авионска линија између Сочија и Београда, која би знатно унапредила реализацију великих пројеката из области грађевинарства, бизниса, туризма, културе, као и размене студената.

Блиски односи које негују Ваљево и Сочи пружиће грађанима Србије прилику да уживају у, за нас новој дестинацији за одмор у чувеном руском летовалишту, у којем сезона траје 365 дана у години.

Олимпијски град је своју атрактивну понуду допунио и тркама Формуле 1, а у његовој непосредној близини се налезе и одлични ски-центри на висини од 2.900 метара.

Осим економске и туристичеке сарадње, циљ је братимљење Ваљева и Сочија, а тиме и, можемо рећи, излазак Србије на Црно море.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.717 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>