Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Хор из Америке на наступу поручио „We Love Niš“

Престижни хор „Schola Cantorum“ Универзитета у Арканзасу из Америке, синоћ је први пут наступио у Нишу. Извођењем песама на српском језику, али и познатим мелодијама које су донели из своје домовине, уметници су одушевили нишку публику.

Концерт су отворили домаћини – Академски хор Студентског центра Ниш, предвођен диригентом мр Зораном Станисављевићем, а затим је наступио хор „Schola Cantorum“, који је предводио диригент др Stephen Caldwell.

Осим великим талентом ових уметника, публика је била одушевљена и њиховим интерпретацијама традиционалних песама са нашег говорног подручја и одличним изговором српских речи.

„Сама чињеница да је овај ансамбл одлучио да интерпретира српску музику чини читав догађај веома значајним у оквиру културне размене и наравно да овај сусрет значи почетак сарадње са нашим америчким пријатељима“, каже мр Зоран Станисављевић, диригент Академског хора СКЦ-а. На самом крају концерта гости из Америке су са домаћинима заједнички отпевали и „Нишку бању“, која је све пристуне подигла на ноге. Диригент хора из Америке је тада и поручио: „We love Niš“

Иначе, хoр „Schola Cantorum“ Унивeрзитeтa у Aркaнзaсу постоји више од пола века. Током педесет година рада, наступао је на бројним такмичењима широм света, а одржава око двадесет концерата сваке академске године. У Нишу су наступили у оквиру своје интернационалне концертне турнеје по Србији. Они су читав пролећни семестар провели проучавајући српску православну али и световну и етно музику, коју је публика чула на синоћњем концерту.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10,778 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>