Ноћ музеја у Библиотеци

Народна библиотека „Стеван Сремац” у Нишу ће се придружити Културној манифестацији „Ноћ музеја”, постављањем пет изложби у просторијама Библиотеке.

Посетиоци ће моћи, 18. маја, у периоду од 18.00 часова до 01.00 час по поноћи, да погледају и уживају у неколико изложби.

„Библиотеком кроз време”, изложба аутора Иване Петковић, Љубише Николића и Марине Вукашиновић, у којој је приказана хронолигија развоја Народне библиотеке „Стеван Сремац” Ниш, која ће бити постављена у великој читаоници Одељења периодике „Библиотечка ризница”.

Стална изложбена поставка посвећена двема значајним личностима из историје Библиотеке, Стевана Сремца и епископа Јеронима и културној историји града Ниша. Изложба је постављена на спрату Библиотеке

У Руском кутку Библиотеке изложена је колекција слика ауторке Марије Алексејевне Поленове која је живела од 1816 – 1895. године.

Одељење серијских публикација је поводом 115 година од оснивања „Политике“ приредило краћи преглед најзанимљивијих насловних страна овог листа. Први број дневног листа „Политика“ појавио се у продаји око 14.00 сати у Београду, 25. јануара 1904. по цени од 5 пара.

У просторијама Руског кутка Библиотеке, са почетком у 19.00 часова, биће отворена изложба радова Братислава Анђелковића, познатијег као Бата из Вучја „Камен древног сневача”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.342 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>