Грађани Алексинца огорчени због сече стабала у центру града

Дрворед у Алексинцу у коме је било 45 стабала липе, кестена и багрема, потпуно је посечен минулог петка, што је изазвало велико незадовољство код житеља овог места.

Грађани Алексинца још су у шоку због сече стабала за која тврде да нису била стара и нису угрожавала људе и објекте, пишу Нишке вести.

Друштвене мреже преплављене су фотографијама и коментарима становника огорчених због сече, а поједини од њих сечу дрвореда пореде са катастрофом која је то место задесила пре 20 година када га је бомбардовала НАТО авијација. Представници опозиције у алексиначком парлементу оценили су сечу као „еколошки екоцид“ који је изведен мимо закона.

Према најави представника општине Алексинац у наредних седам месеци пешачка улица биће комплетно реконструисана, а уместо липе и кестена, биће посађена петогодишња стабла јавора.

У општини Алексинац предстојеће радове правдају тиме да шеталиште није реконструисано последњих 50 година, а да стабла липе, осим што су алерген, својим коренима оштећују канализацију и тротоаре.

Из општине Алексинац најавили су да ће у пешачкој улици бити постављена нова атмосферска канализација, замењена јавна расвета и изграђена фонтана, а уместо асфалта биће постављене гранитне плоче.

Реконструкција шеталишта ће коштати око 170 милиона динара, од чега ће 50 одсто финансирати Министарство привреде које је и спровело јавну набавку за извођење радова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.578 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>