Песнику Александру М. Арсенијевићу Награда „Гордана Тодоровић“ 2019.

Жири, који је радио у саставу Горан Максимовић, председник жирија, Милица Миленковић и Радослав Вучковић, чланови жирија, једногласно је одлучио да награда „Гордана Тодоровић“ за 2019. годину буде додељена Александру М. Арсенијевићу за рукопис поезије „Вртови“.

Ову одлуку тролани жири за оцењивање пристиглих радова на Књижевни конкурс за необјављени рукопис поезије, донео је на састанку одржаном 9. маја у Центру за туризам, културу и спорт у Сврљигу,
На конкурс ове године пристигло је 47 рукописа поезије од којих су се у најужем избору нашла три: “Вртови” Александра М. Арсенијевића, “Гдје сунце почиње” Милоша Кордића и “Изување истине” Душана Мијајловића Адског.

Стручни жири похвалио је следеће рукописе: “Одбрана пролећа” Сунчице Радуловић Торбице, “У два корака” Каје Панчић Миленковић, “У белом сновиђењу” Власте Младеновића, “Позе и неравнине” Ивана Новчића, “Прекобројни фајл” Драгана Огњановића, Ноћи вучјег зова” Анђелка Заблаћанског и “Спирала” Милана Громовића.

Награда Гордана Тодоровић додељује се за рукопис поезије и подразумева објављивање награђеног рукописа.

Награда ће бити уручена крајем августа у оквиру манифестације “Дани Гордане Тодоровић” која се традицонално одржава у Сврљигу у знак сећања на ову рано преминулу песникињу из села Драјинца код Сврљига.

Том приликом ће бити представљена и књига прошлогодишње победнице Драгане Лековић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,259 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>