Милетић са новим амбасадором Словеније разговарао о Хербогалу

Робна размена између Словеније и Србије у просеку расте за по 10 одсто сваке године, уз укупну вредност око милијарду и по евра годишње, констатовали су недавно постављени амбасадор Словеније у Србији Изток Јарц и народни посланик Милија Милетић на састанку у Амбасади Словеније.

Милетић је као председник Клуба пријатељства посланика са Словенијом разговарао са амбасадором Словеније о одличној привредној, туристичкој, културној и другој сарадњи двеју земаља.

Инвестиције Словеније у Србији су велике, а око 25.000 наших грађана запослено је у словеначким фирмама које послују у Србији, док у Словенији ради око 4.000 људи из Србије.

Аамбасадор Јарц је прихватио позив Милетића да дође у Скупштину Србије и упозна се са народним посланицима који су чланови Посланичког клуба пријатељства са Словенијом, у коме је више од 50 чланова, а Милетић је упутио и позив амбасадору да посети Сврљиг где би се разговарало о решавању проблема Хербогала, фабрике за прераду лековитог биља која је некад била у саставу словеначке Крке.

Амбасадор Јарци Милетић су том приликом договорили и да се Милетић састане са министарком пољопривреде Словеније Александром Пивец, како би се нашло решење за фабрику Крке.

“Када је реч конкретно о југу Србије, видимо могућности сарадње у области туризма, културне размене и спорта”, истакао је амбасадор Јарц у разговоору са Милетићем.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.847 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>