Млади пољопривредници из Сврљига на Сајму пољопривреде

Међународни пољопривредни сајам, 86. по реду, отворен је у суботу, 11. маја, у Новом Саду.

На овогодишњем сајму своје производе и услуге представља 1.518 фирми, институција и организација из земље и иностранства.

По први пут ове године на Међународном сајму пољопривреде представљају се и млади пољопривредници сврљишког краја. На сајму учествуј Земљорадничка задруга ,,Сврљишко јагње”, чији је председник Милан Костић и члан Удружења младих пољопривредника Србије, Михајло Стевановић, пчелар из Сврљига.

Штанд за Сврљижане обезбеђен је без надокнаде од стране ,,Српског удружења младих пољопривредника”.

На свечаном отварању Сајма присутнима су се обратили градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић, потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и други.

На Међународној конференцији младих пољопривредника која је одржана на Сајму пољопривреде у организацији Српског удружења младих пољопривредника говорио је и народни посланик из Сврљига, Милија Милетић. Он је говорио о развоју пољопривреде у Србији и важности укључивања младиху пољопривреду.

За све који желе да посете Међународни сајам пољопривреде у Новом саду обавештење да је радно време сајма од 9 до 19 часова. Улазница кошта 600 динара, а у среду, 15. маја, је породични дан када са једном улазницом на сајам може ући цела породица.

Посетиоци с купљеним улазницама ове године учествују у наградној игри у којој могу освојити два трактора и пнеуматску сејалицу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.752 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>