Дан победе обележен приказом способности војске и полиције у Нишу

На приказу способности војске и полиције у Нишу “Одбрана слободе” учествовало је 4.000 војника и полицајаца, 300 возила и 40 летелица, а дефиловали су пешадијски, моторизовани и ваздухопловни ешалони.

Програм приказа обухватао је свечани дефиле пешадијског ешалона, дефиле моторизованог ешалона, налет ваздухопловног ешалона и падобрански десант.

У Нишу су грађани могли да виде борбена возила пешадије, тенкове, борбена возила “хамер”, артљеријске системе “огањ”, борбена возила “лазар”, артиљеријска оруђа “нора”, ПВО системе, оклопна возила жандармерије, полицијска возила, средства из развоја предузећа Одбрамбене индустрије Србије “шумадија”, “алас”, “милош”, “огањ модуларни”, “огањ дигитални”, “пасарс” и савремено наоружање и опрему по пројектима “1500” и “1500 плус”.

У Ниш је стигла и модернизована верзија руског тенка Т-72 Б3 чија посада каже да је то један од најбољих тенкова на свету. Представљена су и два хелиоптера Ми-35 која су за ову прилику дошла из Русије.

За припрему, организовање и извођење приказа одговоран је био командант Копнене војске генерал – потпуковник Милосав Симовић, командант приказа био је заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Владета Балтић, док је у име МУП-а одговоран командант Жандармерије пуковник полиције Дејан Луковић.

Уочи приказа, председник Александар Вучић је рекао да је стање и опремљеност ВС и полиције неупоредиво боље, додајући да ће се на томе још радити.

Највећу пажњу публике на данашњој војној паради у Нишу привукли су авиони “миг 29”, хеликоптери Ми-35 и модернизовани тенк Т-72. Велики аплауз добио је егзерцир Гарде ВС, а председник Вучић оценио је приказ оценом “врло добро”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.717 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>