Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Одржан Крос РТС-а „Кроз Србију“

На кеју поред Сврљишког Тимока данас су трчала деца, ученици сврљишке основне и средње школе, у оквиру манифестације Крос РТС-а „Кроз Србију“.

Крос је почео у 10 сати, а старт за почетак трке, која је истовремено одржана у свим школама и предшколским установама на територији читаве Србије, дао је из студија РТС-а државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја Александар Пајић.

Прошле године на овом кросу кроз циљ је прошло 485.140 такмичара, што је трећи резултат у двадесет девет година дугој историји Кроса РТС-а.

Данас се трчало у свим градовима и општинама на чијој територији није падала киша у време одржавања кроса, па се очекује да рекорд из 2000. године, када је у манифестацији учествовало 518.700 ђака, буде оборен.

80 хиљада диплома раздељено је школама и вртићима у којима се очекују најбржи такмичари, док су награде припремљене и за најбоље организаторе и школске управе.

Резултати трка се сливају у Министарство просвете, науке и технолошког развоја већ од 12 сати, а три сата касније саопштени су и први прелиминарни резултати. Коначни резултати ће бити саопштени најкасније у среду 15. маја.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,301 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>