Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

У току уручење решења за социјално осигурање пољопривредника

Пореска управа Србије саопштила је да је у току уручење решења за уплату доприноса за обавезно социјално осигурање пољопривредника за 2019. годину, за осигуранике којима се обавеза утврђује решењем пореског органа.

Уручење решења врши се сходно Закону о пореском поступку и пореској администрацији, а сматра се достављеним по истеку рока од 15 дана од дана предаје решења пошти.

На основу члана 27. став 3. и члана 38. Закона о доприносима за обавезно социјално осигурање утврђена је месечна основица доприноса у износу од 23.921 динар и годишња у износу од 287.052 динара.

Стопа доприноса за обавезно пензијско и инвалидско осигурање износи 26 одсто, док је стопа доприноса за обавезно здравствено осигурање 10,3 одсто.

Годишњи износ доприноса за обавезно социјално осигурање за 2019. годину обвезник плаћа у једнаким тромесечним ратама у року од 45 дана од дана почетка тромесечја на прописане рачуне који су назначени у решењу.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,116 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>