У суботу такмичење основаца „Шта знаш о саобраћају“

У суботу 11. маја на Београдском сајму у Хали В одржаће се јубиларно, 50. по реду, такмичење београдских основаца и окружна такмичења „Шта знаш о саобраћају“ у организацији АМСС.

Такмичење се састоји од теоријског дела на коме се решавају саобраћајни тестови и вожње бицикала на полигону спретности, односно полигону практичног понашања. Ученици су, према правилнику, подељени у три старосне групе: до 9 година, од 10-12 година и узраста 13 и 14. година.

Школска такмичења одржана су до 31. марта, општинска до 7. априла, док ће се такмичење сутра одржати у Београду и у 29 округа у Србији.

После националног финала овог традиционалног такмичења, које ће се у Београду одржати 24. и 25. маја, најбоље пласирани ученици из старосне групе 10-12 година представљаће Србију на Европском првенству у организацији Светске аутомобилске федерације, које се ове године одржава почетком септембра у Швајцарској. У веома јакој конкуренцији вршњака из целе Европе, наши основци ће бити у прилици да покушају да четврти пут од 2007. године, освоје титулу европског шампиона.

Такмичење “Шта знаш о саобраћају” је званично такмичење Министарства просвете, науке и технолошког развоја и има подршку Друштва наставника техничког образовања Србије, Министарства унутрашњих послова, школа и спонзора.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.725 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>