Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Позориште лутака Ниш на првом Фестивалу АСИТЕЖ-а Србије

Јуче је у Београду отворен Први фестивал АСИТЕЖ-а Србије под називом „Покренимо причу“ на коме Позориште лутака Ниш учествује са представом „Легенда о Месечевој принцези“ редитеља Давида Алића.

Фестивал је отворила наша популарна ауторка за децу Јасминка Петровић, а организатор фестивала је Национални центар Међународног удружења за развој позоришта за децу и младе – АСИТЕЖ. Фестивал је националног и такмичарског карактера, чији је циљ да окупи позоришне ствараоце – чланове удружења и успостави дијалог међу њима, нарочито између професионалне и независне сцене, али и са педагозима и образовним системом.

На фестивалу ће бити приказане најбоље представе за децу и младе, за све узрасте, у свим формама извођачких уметности. У такмичарском програму учествују: Позориште „Бошко Буха“, Позориште лутака „Пинокио“, Уметничка група Хоп.Ла!, Дечије позориште „Чарапа“, Станица – Сервис за савремени плес, Битеф денс компанија из Београда, Позориште младих из Новог Сада, Позориште за децу Крагујевац и Позориште лутака Ниш.

Фестивал се одржава широм беградских позоришта од 9. до 11. маја, а Позориште лутака Ниш наступа данас, 10. маја у 17.00 часова у Позоришту лутака „Пинокио“.

Реализацију фестивала је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије, док је генерални покровитељ фестивала компанија Гомекс.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,116 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>