Фестивал дечјег стваралаштва “Табла Фест 19” у петак у Чаиру

Нишки креативни студио и Интернет часопис за подстицање дечјег стваралаштва “Табла” организују, шести по реду, Фестивал дечјег стваралаштва “Табла Фест 19”.

Фестивал дечјег стваралаштва „Табла Фест 19“ ће се одржати сутра у Дечјем културном центру у парку Чаир у Нишу са почетком у 13,30 сати. Зборник фестивала дечјег стваралаштва „Табла Фест 19“ ће изаћи у електронском облику у току летњег распуста и биће доступан свима бесплатно.

Тим поводом у Медија центру Ниш данас је одржана конференција за новинаре.

На овогодишњи конкурс који су расписали организатори Табла феста за литерарне и ликовне радове ученика основних школа одазвало се више од 300 аутора са укупно 416 литерарних и ликовних радова.

Најбољи радови ће бити представљени на ревијалном делу Фестивала дечјег стваралаштва „Табла Фест 19“, а затим и у Интернет часопису за подстицање дечјег стваралаштва „Табла“.

“Табла фест” на разне начине подржали су многи који сматрају да је дечје стваралаштво важна карика у њиховом развоју, међу њима су и Општина Медијана, Дечји центар Ниш, Основна школа Стефан Немања из Ниша, као и Телевизија Ласер која је медијски покровитељ манифестације.

Медијима су се на данашњој конференцији за новинаре обратили још и Срђан Сиђа Живковић, главни уредник „Табле“, Сандра Петковић, директорка Дечјег центра Ниш, Александра Пројовић, директорка ОШ “Стефан Немања”, проф. Срђан Јовковић и већник Општинског већа Општине Медијана.

Фестивал дечјег стваралаштва „Табла Фест 19“ биће одржан сутра у нишком парку Чаир уз учешће великог броја ученика – учесника конкурса из школа у окружењу, дечјих песника и музичких извођача који ће музиком обојити атмосферу овог дечјег фестивала. Почетак Фестивала је у 13,30 сати.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,951 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>