Отворена Мајска изложба сврљишких сликара

Поводом Дана општине Сврљиг у холу Основне школе „Добрила Стамболић“ у Сврљигу, 8. маја 2019. године, након завршетка свечане седнице Скупштине Општине свечано је отворена Мајска изложба слика сврљишких сликара.

На овој традиоционалној изложби, која је ове године одржана по пети пут, посетиоци имају могућност да се упознају са делима Душана Васића, Владимира Цветковића, Катарине Лазић, Божице Милојевић, Синише Милојковића, Миљана Миленковића, Марка Никодијевића, Драгана Радоњића, Мирка Стојковића – Столе, Милоша Веселиновића, Наташе Ћирић, Сашке Петковић и Срђана Станишића.

Последњих петоро уметника ове године по први пут излажу своја уметничка дела на сврљишкој изложби.

Изложба је приређена у организацији Центра за туризам, културу и спорт Сврљиг.

Миљан Миленковић, академски сликар и један од учесника Мајске изложбе слика сврљишких сликара, који је и њен организатор од самог почетка, каже да се изложба одржавала у просторијама Центра за туризам, културу и спорт, а од прошле године у просторијама основне школе у Сврљигу. “Сам простор поменутих локација је неадекватан за изложбу, постоји потреба за правом галеријом, коју Сврљиг није никад имао. Надам се да ће у будућности Сврљиг добити галерију која ће служити не само уметницима, већ и локалној заједници за различите манифестације”, додаје Миљан.

Изложба се још сутра може погледати у холу Основне школе Добрила Стамболић, а затим ће бити пресељена у хол Центра за туризам, културу и спорт још две недеље.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,377 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>